Uzun süredir Türkiye'nin gündeminde EYT sorunu  yer alıyordu. Seçim öncesi hükümet EYT'de yaş sınırını ortadan kaldırarak 99 öncesi SGK girişi olan ve prim gününü dolduran tüm vatandaşların emekli olacağını duyurmuştu. 

750 bin kamu işçisi Özgür Özel'den ne istiyor? 750 bin kamu işçisi Özgür Özel'den ne istiyor?

EYT çözüm aşamasına getirilerek Meclis'ten geçip Resmi Gazete'de onaylanması bekleniyordu. Ancak Kahramanmaraş ve Hatay, Adana gibi 10 ilde etkili olan depremden dolayı Meclis kapanmıştı. İleri bir tarihe ertelenen EYT konusu için yeni bir gelişme yaşanırken staj ve çıraklık mağdurlarıyla ilgili de yeni bir açıklama geldi. 

"ANKARA'DA STAJ MAĞDURLARI İÇİN GÜZEL GELİŞMELER OLACAK"

Aylardır staj ve çıraklık mağdurları da yaşadıklarını adaletsizliğin çözüme kavuşmasını talep ediyordu.  Geçtiğimiz aylarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasıyla staj ve çıraklık mağdurlarına emeklilik kapısı kapatmıştı. Tüm bu gelişmelerin ardından beklenen müjde ise Sosyal Güvenlik Kurumu uzmanı Onur Önal'dan geldi. 

Aylardır staj ve çıraklık mağdurlarının EYT'ye dahil edileceğini iddia eden Önal, bu kez çok daha tezat bir açıklamada bulunarak staj ve çıraklık mağdurlarının kafasını karıştırdı. 28 Şubat'ta Meclis'e gelecek düzenlemede staj mağdurlarının yer almayacağını belirten Önal, bu kişiler için Ankara'da siyasiler arasında özel bir görüşme gerçekleşeceğini öne sürdü. 

Önal, stajyerlere umutlarını kaybetmemeleri gerektiğini belirterek, “Staj mağdurları endişeye kapılmasın. İlerleyen günlerde Ankara’da staj mağdurları için güzel gelişmeler olacak” dedi.