KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Habertürk'ten Kübra Par, Nagehan Alçı ve Nasuhi Güngör'ün sorularına yanıt verdi.

"STAJYERLİK BİR EĞİTİM SÜRECİ, MAĞDURİYET SÖZKONUSU DEĞİL"

Bilgin, "Stajyerlik bir eğitim süreci, mağduriyet söz konusu değil"diyerek stajyerlere kapıları kapattı. 

Staj mağdurları diye bir kavram doğru değil. Sağlık sigortası kamunun verdiği bir şey. Kamu staj yapana 'orada başına bir şey gelebilir, onun için ben sigorta ediyorum'. Bu bir eğitim süreci, dolayısıyla orada mağduriyet sözkonusu değil. Sosyal güvenlik sistemine kaydolmayı iş aktiyle gerçekleşen bir olayla başlatıyoruz.

Yapılan açıklamanın ardından staj ve çıraklık mağdurları gözlerini 2023 Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na çevirdi. 

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ardahan'da düzenlenen mitingde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun ardından sahneye çıktı. EYT düzenlemesiyle beraber ortaya çıkan staj mağduriyeti meselesiyle ilgili Kılıçdaroğlu'nun mesajı dikkat çekti. "25 milyar dolarlık bir pazarın en güçlü aktörü olacağız" sözleriyle 'özel ekonomi bölgesi' projesini duyuran Kılıçdaroğlu "Bunu planladık. Söz verdiklerimin tamamını yapacağım" dedi.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden "#StajKemaleErecek" etiketiyle binlerce kullanıcı paylaşım yaptı.