Okul yıllarında staj yaptığı dönemde, verilen sigorta numarasının emeklilik için geçerli olmasını isteyen mağdurlar dün akşam Twitter'da bir araya geldi. 

Staj ve çıraklık sürelerinin emeklilik hizmetinde sayılmasını talep eden mağdurlar haklarını aramak için mücadele etmeye devam ediyor.  Staj ve Çıraklık Sigortası Mağduru vatandaşlar seslerini Twitter üzerinden duyurdu.

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI EYT KAPSAMINDA MI?

EYT düzenlemesi Şubat ayı gibi yürürlüğe girmiş olacak ancak 8 Eylül 1999 tarihinden önce çırak veyahut stajyer olarak çalışmış kişilerin çıkacak düzenlemeden yararlanıp yararlanamayacağı merak konusu haline geldi.

Bir Vekil'in staj konusunda yönelttiği sorusuna yazılı olarak cevap veren Bakan Bilgin, bu tarihten önce stajyer ve çırak olarak çalışanların düzenleme kapsamına alınmayacağının net bir şekilde altını çizdi ve staj mağdurlarının 'EYT kapısını’ kapattı. 

Bilgin, mesleki eğitim kapsamında stajyerlik yapanların “çalışan” değil “öğrenci” olduklarını ifade ederek,  “Mesleki eğitim; kamu ve özel sektöre ait kurum, kuruluş ve iş yerleri ile mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarındaki eğitim ve öğrenimi kapsamaktadır. İşletmelerde mesleki eğitimin amacı, öğrencinin iş hayatına dahil olması değil eğitiminin bir parçası olarak eğitim gördüğü mesleği uygulama ile öğrenmesidir. Başka bir ifade ile bunlar bildiğimiz anlamda bir çalışan değil öğrencidirler” dedi. 

DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar