Gerek meydanlarda gerekse sosyal medya mecralarında hak arayışı içerisinde olan stajyer ve çıraklık mağdurları yaşadıkları adaletsizliğin karşısında dimdik duruyor. Meslek lisesi, çıraklık okulu ya da üniversitelerde staj yapan mağdurlar küçük yaşta iş hayatına atıldılar. Ancak gel gör ki Emeklilikte ‘Staj ve Çıraklık’ engeline takıldılar.

Ankara'dan gelen haberler yeni bir düzenleme ile staj ve çıraklık konusunu ele alınacağıydı. Mağdurlar rahat bir nefes alacaklardı ki kısa bir süre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Staj mağdurları mağdur değildir. Çünkü onları mağdur eden bir şey yok. Staj eğitimdir. Ortada iş akdi yok. ‘Staj sayılsın’ diyorlar. Milletin parasını bu şekilde dağıtamayız.” dedi. Kapıları sert bir çekilde mağdurların yüzüne kapatan Bilgin tepki toplamaya başladı.

Geçen haftalarda Kadıköy'de basın açıklaması yapan mağdurları "Bakan Bilgin istifa" diyerek naralar attı. Kendilerini haksızlığa uğramış hissettikleri için haliyle tepkileri Vedat Bilgin'in açıklaması kadar sert. Emekleri ve döktükleri ter yok sayılıyor. 1999 öncesi staj-çıraklık yapan 240 bin, genelde de bir buçuk milyona yakın mağdur var ve 'kayıtsızlar’ ile bu rakam iki milyon 900 bin oldu.  

Sayın Bakan ‘Ortada bir iş akdi yok, patronları yok onların’ diyor. Nasıl yok? Okul ile patron arasında bal gibi de iş akdi var. İş veren belli. Sabah 9.00 akşam 18.00, emek var, alın teri var. Daha ne olsun?”...

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Memurun emeğini heder ettirdiler” Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Memurun emeğini heder ettirdiler”