Staj ve çıraklık mağdurlarının umutlar tükenmişken yeni seçim süreci EYT staj çıraklık konusunu ön plana çıkarttı. Twitter, Facebook ve sahada çalışmalarını sürdüren mağdurlar, Meclise gelecek torba yasada EYT staj çıraklık mağduriyetinin yer almasını talep ediyor. 

Hem cumhur ittidakı hem de millet ittifakkı stajyer ve çırakların mağduriyetini topyekün bir şekilde halledeceğini söylemişti. Ama ortaya çıkan manzarada EYT düzenlemesinin kanunlaştığı süreçte staj ve çıraklık mağdurları için net bir çalışma yapılmadı. Bu hakkı şu an için onlara verilmedi. 

2. Torba yasası şu an için Meclis'in gündeminde. Bununla ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Bu torba yasaya dahil olup olmayacakları ise milyonlarca mağduru ilgilendiriyor. Seçim öncesi staj ve çıraklık mağdurları en üst seviyede mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. Twitter'ın gündemini belirleyecek kadar kitleye sahip olan staj ve çırakların sesini ne zamana kadar duymazlıktan geleceksiniz? Mücadele tüm hızıyla devam ediyor... 

HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı