Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için EYT yolda! 3 maddelik kanun teklifi TBMM’de Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için EYT yolda! 3 maddelik kanun teklifi TBMM’de

8 Eylül 1999 öncesi staj yapanlar ya da çırak olarak çalışanlar EYT düzenlemesinden yararlanamadı. Staj ve çıraklık mağdurları sosyal medya mecraları başta olmak üzere her platformda taleplerini dile getiriyor. Seçime çok az bir süre kala esnaf ziyareti yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e yaşadıkları sorunu aktardılar. Staj konusunda daha önce sert bir tutum sergileyen Bakan Bilgin'den ılımlı bir yaklaşım geldi. "Talepleri değerlendireceğiz" dedi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman, değerlendirdi. 

ALİ DUMAN: HAZIR YASA TEKLİFLERİ VAR 

Stajın çalışma ile geçen bir süre olduğuna dikkat çeken Duman, “Stajı çalışmadan kabul edilmemesi ciddi bir mağduriyettir. Kartta sigortaya giriş yazıyor olsa da emeklilik için bu süre geçerli değil deniyor. EYT kapsamından çıktılar, 98-99 yıllarındaki kişiler hem çalışmış hem okumuş. EYT kapsamında maalesef kabul edilmiyor. Yasal düzenleme gerekiyor, yasa teklifleri var” dedi.