Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında haftanın son mitinginde bugün saat 14.00'da Konyalılara hitap etti.

Kılıçarslan Meydanı’ndaki mitinge katılmak için alana gelen Konya Staj ve Çıraklık Mağdurları Dernek Başkanı İmdat Yüğrük ve beraberindeki 50 civarında dernek üyesi burada engellendi ve gözaltına alındı. 

Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu'nun resmi sosyal medya hesabında olayı şu ifadeler ile aktarıldı:

"Konya Derneği yönetici ve üyelerimiz, Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya mitingine katılmak üzere miting alanına gittiler. Hiçbir şey yapmadıkları halde kapıda güvenlik uygulamasında alana girişlerine izin verilmedi. Akabinde dernek başkanımız ve arkadaşlarımız gözaltına alınarak polis merkezine götürüldüler. Sebepsiz yere yapılan bu uygulamayı ASLA kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz."

Avukat Barış Bektaş ise yaptığı açıklamada; "Konya Staj ve Çıraklık Mağdurları Dernek Başkanı İmdat Yüğrük ve beraberindeki 50 civarında Staj ve Çıraklık mağduru Cumhurbaşkanı’nın Konya mitinginde gözaltına alındılar. Emeklilikte staj ve çıraklık başlangıçlarının esas olmasını isteyen ve sadece bu taleplerini Sayın Cumhurbaşkanı’na iletmek isteyen mağdurlar gözaltına alınarak ikinci kez mağdur edildiler. 

Siyasetçilere durumlarını iletmek gibi en basit taleplerin dahi gözaltı ile sonuçlandığı bir ülkeye dönüştük. İktidar anayasal hakları çiğneme noktasında iyice kayıtsız ve kural tanımaz bir noktaya geldi. Eleştiri ve protesto bir yana vatandaşın taleplerini iletmesi dahi suç haline geldi. İşte AKP’nin Türkiye yüzyılı…" ifadelerini kullandı.

İzmir Staj ve Çıraklık Derneği'nden açıklama

"Bizler meslek lisesi memleket meselesi ve sigortan başladı denilerek kandırılan ve hakkını hukuki yollardan hakkını arayan ve görülmezden gelen bir kesimiz. Bu hakkı ararken gerek medya, gerek meclis, gerek kendi yaptığımız mitigler gerekse cumhurbaşkanımız hatalarımız varsa yüzümüze haykırın sözüne güvenerek ona ulaşmaya çalıştık. Bu kapsamda sayın cumhurbaşkanımızın Konyada yaptığı büyük Konya mitinginde yer almak istedik. Fakat bu hakkını arayan sözler verilen kesmin bu anayasal hakkı verilmedi ve sayın Cumhurbaşkanımıza ulaşmamız engellerek alandan karakola götürüldü. Bu mağdur ve hak arayan kesimin sorununun çözülmesi ülkenin üretim gücüne katlı sağlayacakken ülkenin emektar ve vatansever kesimine yapılan bu tututumu esefle kınıyoruz."

Gönül Boran Özüpak'dan destek

Erdoğan'dan tepki

Konya'daki AK Parti mitingine EYT sürecinde staj ve çıraklıkları nedeniyle sigorta kayıtları olmadığı için emekli olamayan vatandaşların sloganları damga vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında "Çırağa müjde" sloganları duyulurken Erdoğan'ın verdiği tepki dikkat çekti.

Erdoğan, sloganları atan vatandaşlara seslenerek "Arkadaşlar, çırağa müjde olmaz, kalfaya ustaya müjde olur. Onun için de bu adımlar yanlış adımlar." dedi.