Staj ve çıraklık sigortası yaptıranlar, emeklilik haklarından yararlanamıyor. Bu durum, çalışma hayatına erken başlayan binlerce kişiyi mağdur ediyor. Staj ve çıraklık sigortası yaptıranlar, emeklilik için gereken prim günü ve yaş şartlarını tamamlasalar bile emekli olamıyorlar.

HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı! HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı!

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYOR

Bu duruma son verilmesini isteyen staj ve çıraklık mağdurları, seslerini duyurmak için mücadele ediyor. Emeklilik sisteminde adalet sağlanması gerektiğini vurgulayan staj ve çıraklık mağdurları, staj ve çıraklık sigortasının emeklilik başlangıcı olarak kabul edilmesini talep ediyor.

STAJ VE ÇIRAKLIK DOSYASI MUSTAFA VARANK'A SUNULDU

İzmir Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği, yaşadıkları sorunları gündeme getirerek yetkililerden çözüm bekliyor. Dernek Başkanı Semiha Özek ve yönetimi, mağduriyetlerini çeşitli platformlarda dile getirerek seslerini duyurmaya çalışıyor.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının sesini duyurmak için sosyal medya platformu kullanan İzmir Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Semiha Özek, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank'a staj ve çıraklık dosyasını sunduğunu bildirdi. İSÇSM Başkanı Semiha Özek'in paylaşımı ise şu şekilde: