Akdeniz Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı Mehmet Doruk, sosyal medya platformu X'te ( Twitter) sesli bir sohbet gerçekleştirdi. Sohbette, Ahilik Haftası vesilesiyle TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile görüştüğünü ve perakende yasası ile staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının sorunlarının ekim ayında çözüme kavuşacağı müjdesini aldığını aktardı.

Staj ve çıraklık sigortası sorunu ekim ayında çözülecek!

Akdeniz Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı Mehmet Doruk sesli sohbet odasında yaptığı açıklamada, "Bugün Ahilik Haftasını kutlamak için TESK Başkanımız Bendevi beyi aradım. Kendisine perakende yasasının ne aşamada olduğunu sordum. Tüm hazırlıkların yapıldığını, küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak o yasanın ekim ayında çıkacağını söyledi. Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının durumunu da sordum, 'O sorun da ekim'de çözülecek' dedi. Ben de sayın TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in bu müjdesini, bu konuda sabırsızlıkla haber bekleyen arkadaşlarımla paylaşmak istedim. Ancak bu konuda son sözü söyleyecek olan da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Yakın zamanda kendisinden de bu müjdeyi duyacağımızı düşünüyorum." dedi.

Staj ve çıraklık mağdurları, emeklilik sisteminde adalet arıyor!

Staj ve çıraklık sigortası yaptıranlar, emeklilik haklarından yararlanamıyor. Bu durum, çalışma hayatına erken başlayan binlerce kişiyi mağdur ediyor. EYT düzenlemesi, bu sorunu çözmedi. Staj ve çıraklık mağdurları, emeklilik sisteminde adalet arıyor.  Çalışma hayatına staj veya çırak olarak başlayanların bu süreleri emeklilik hesabına katılmıyor. Bu da emeklilik yaşını uzatıyor. Staj ve çıraklık mağdurları, bu haksızlığa son verilmesini istiyor. EYT kapsamına dahil olmayanstaj ve çıraklık mağdurları, emeklilik hakkından mahrum kalıyor. 

Memur emeklilerinin hakları Meclis'te! Memur emeklilerinin hakları Meclis'te!

Staj ve çıraklık mağdurları, ekonomik krizle boğuşurken emekli olamamanın sıkıntısını yaşıyor. Uzun yıllar çalıştıkları halde emekli olamayan mağdurlar, haklarının gasp edildiğini söylüyor. Emeklilik sisteminde adalet isteyen staj ve çıraklık mağdurları, seslerini duyurmak için mücadele ediyor.