Yurdun dört bir yanından akın akın Ankara'ya gelen staj ve çıraklık mağdurları Ankara Ulus'ta basın açıklaması yaptı. Staj Mağdurları Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği önderliğinde, sabahın erken saatlerinde Ankaraya gelen staj ve çıraklık mğdurlarının ilk durağı Anıtkabir oldu. Mustafa Kemal Atatürk'ü ziyaret eden mağdurlar, Atatürk Mozalesi'ne çiçek bırakıp 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ziyaretlerinin ardından Ulus Meydanı'na geçtiler.

Staj Mağdurları Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ferhat Salman basın açıklamasını yaptı

Sözlerine yaşanan depremlerde hayatını kaybedenlere vatandaşalra rahmet dileyerek başlayan Salman, kaderimiz çabamıza bağlı yıllardır bu mücadeleyi veriyoruz elimizden ne geliyorsa yaptık bir günde 2 milyon, 3 milyon tweet attık, Türkiye'nin gündemini biz belirledik dedi.

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI HİÇBİR ŞEKİLDE BİR BAŞKA SEÇİMİN VAADİ OLMAYACAKTIR 

Salman açıklamasını şöyle sürdürdü: ''Ay sonunda kapsamlı bir torba yasası çıkartılacağı söyleniyor bu torba yasada staj ve çıraklık mağduriyeti giderilmedir. Gencecik yaşta sanayilerde çalışmış araba altına yatmış , ter dökmüş emekçilerin stajlarını çıraklıklarını sigrta başlangıcı saymak bir lütuf değil analarının ak sütü gibi helaldir'' dedi.

Yıllardır bu sorunların yaşandığını her seçim öncesi çözüleceği yönünde vaatlerin verildiğini ama seçimlerin gelip geçildiğini söyleyen Salman, staj ve çıraklık mağdurlarının hiçbir şekilde bir başka seçimimin vaadi olmayacağını aktardı.

Beklentimiz stajın çözülmesi yönündedir diyen Salman, hükümetimizin geride mağdur bırakmayacak şekilde düzenlemeler yapacağına inancımız tamdır diyen Salman hükümetin en kısa sürede bu mağduriyeti bitereceğine inandığını söyledi. Sözlerini ''Sonuna kadar mücadeledeyiz, sonuna kadar işimizin başındayız, hakkımızı alacağımızı inancımız tamdır'' diyerek bitirdi.

Selman'ın konuşması ardından birçok siyasi parti temsilcileri konuşma yapıp staj ve çıraklık mağdurlarına destek verdi.

750 bin kamu işçisinin talepleri neler? 750 bin kamu işçisinin talepleri neler?