EYT staj ve çıraklık mağdurları kapsam dışında tutulmaları nedeniyle kendilerine yönelik düzenleme yapılması talebinde bulundu. 

Geçtiğimiz aylarda Bakan Bilgin, staj mağdurlarının durumu ile ilgili çalışma olup olmadığı sorusu üzerine, "'Staj mağduru' diye bir kavram doğru değil. Staj mağduru yok. Primini yatırmamış adamlar, primi yatırmadan emekli olabilir mi? Patronları kim? Kendi adlarına sigorta primini yatıracak olan ismi bize bildirsinler, onları tespit edelim, primlerini yatırsınlar. Siz kendi işverenlerinize sorun, televizyonlara sorun, deyin ki; 'Staja gelen çocuklar için prim yatırırsanız, staja alır mısınız?' Staj bir eğitimdir. Siz de yaşamışsınızdır bunu tahmin ediyorum. Kavramları doğru kullanın" açıklamasında bulundu. 

4 gün çalışmaya geçen ilk Türk şirketi 1 yıllık deneme sürecini tamamladı! Sonuçları açıkladı 4 gün çalışmaya geçen ilk Türk şirketi 1 yıllık deneme sürecini tamamladı! Sonuçları açıkladı

Ancak seçime kısa bir süre kala muhalefet staj konusu gündeme getirerek seçimi kazandıkları takdirde bu mağduriyeti çözücekleri yönünde söz verdi. Bunun üzerine cumhur ittifakı BBP Genel Başkanı Destici'den de yeni bir hamle geldi.

14 MAYIS’TA HAKLARINA KAVUŞACAKLAR

Destici, "14 Mayıs'tan sonra staj ve çıraklık mağdurları da emeklilik hakkına kavuşacak. Diğer sözleşmeliler de kadroya geçecek. Birinci derecedeki herkesin 3600'e (ek gösterge) hak kazanması için elimizden gelen bütün mücadeleyi vereceğiz. Hiç şüpheniz olmasın. Cumhur İttifakı yaptı, yine yapacak." dedi. Destici, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kendisine destek verilmesini istedi.

Staj ve çıraklar mağduriyetini kim giderecek? Gözler hükümete ve muhalefete çevrildi...