Fakat EYT düzenlemesi geride birçok mağdur bıraktı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nda çıraklık ve stajyerlik kaydı olan vatandaşları kapsamayan düzenlemenin revize edilmesini isteyen mağdurlar seçim öncesi iktidardan icraat bekliyor. Sesini çeşitli platformlar üzerinden iktidara duyurmak isteyen mağdurların çabası gün geçtikçe artıyor.

2. TORBA YASADA OLACAK MI?

Meclis'in kapanmasına sayılı günler kala, 2. torba yasanın içinde stajyer ve çıraklık mağdurlarının da emekli olmasını sağlayacak düzenleme olduğu söyleniyor. Stajyer ve çıraklık mağdurlarını kapsayan düzenlemenin torba yasasında olması halinde 1 milyon stajyer ve çıraklık mağduru da emekli olacak. 

2. torba yasada olabileceği söylenen staj ve çıraklık mağdurları ile ilgili düzenlemenin bir an önce Meclis'e gelmesini isteyen mağdurlar ise artık iktidardan icraat bekliyor.

Kamu işçileri 2025 yılı kamu çerçeve protokolünün imzalanmasını talep ediyor! Kamu işçileri 2025 yılı kamu çerçeve protokolünün imzalanmasını talep ediyor!

ÇIRAK VE STAJ SİGORTASI MAĞDURLARI NE İSTİYOR?

Bu kişiler 8 Eylül 1999'dan önce SGK’de çırak ve kaydı bulunanların hiçbir koşul aranmdan staj ve çıraklık yaptıkları ilk günün sigorta başlangıcı sayılmasını talep ediyor.