Staj Sigortası Mağdurları Derneği, Sakarya'dan hükümete seslendi. Birçok ilden basın açıklamasına katılım sağlayan staj mağdurları, 'Staj torbaya' dedi. Basın açıklamasını okuyan Dernek Başkanı Ferhat Salman, Staj ve Çıraklarla ilgili yasanın eninde sonunda çıkacağını belirtti. 

BASIN AÇIKLAMASINA İLGİ BÜYÜKTÜ

Basın açıklamasına Staj Mağduru Derneği Sakarya Başkanı Canan Küsmez olmak üzere CHP Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, Sakarya Baro Başkanı İlknur Ebiz Yıldız, Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Teşkilatlanma Başkanı ve Sakarya Milletvekii Aday adayı Hasan Çınar katıldı. 

"KADER GAYRETE AŞIKTIR"

Dernek Başkanı Ferhat Salman, "Staj ve Çıraklık sigortası mağduriyetine çözüm bulmak ve sesimizi duyurmak amacıyla yaptığımız basın toplantımıza tekrardan hoş geldiniz. "Kader gayrete aşıktır" diyor Yunus Emre. Koskoca Yunus elbet boş söylemez. Demek ki her dönemde insanlar, amaçlarına ulaşmak için oturup beklemek yerine gayret göstermek zorunda kalmışlar. Tevekkül etmek, istediğimiz bir iş için uğraşmayı ve her zaman Allah'a güvenmeyi ifade eder.

"HAYIRLI OLSUN SİGORTANIZ BAŞLATILDI DENİLDİ, RESMEN KANDIRILDIK"

Gencecik yaşta sanayilerde çalışmış, araba altlarına yatmış, ter dökmüş emekçilerin stajlarını çıraklıklarını sigorta başlangıcı saymak bir lütuf değil, analarının ak sütü gibi helal olan haklarının iadesidir. Bu insanlar hayat mücadelesine, ekmek derdine düşmüşken ellerine bir sigorta karnesi tutturulmuş hayırlı olsun sigortanız başladı denilmiş resmen kandırılmışlardır. 13-14 yaşında çocuktan uzun vadeli-kısa vadeli sigorta ayrımını yapmasını nasıl bekleriz.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK"

Staj mağdurları derneği olarak 2017'de kurulduğumuz günden beri yapılabilecek her şeyi elimizden geldiğince yaptık. Oturduğumuz yerden konuşmadık ne yaptıysak sizlerle beraber yaptık sonuçlarını da beraber gördük. Konunun muhataplarıyla görüştük, raporlarımızı verdik. Yeri geldi meclis kapılarında bir randevu için saatlerce bekledik. Hep beraber Twitter'da tag çalışmaları yaptık, bir günde 2 milyon-3 milyon tveet attık. Ülke gündemini belirledik. Aklınıza gelen tüm haber kanallarında, medyanın her türlüsünde yer aldık.

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

İKTİDAR VE MUHALEFETİN GÜNDEMİNDE

Biz her ne yaptıysak sizlerden aldığımız güçle yaptık. Olmayan bir şeye demedik, insanlara ümit satmadık. Olumlu, olumsuz ne duyduysak sizlerle paylaştık. Beraber sevindik beraber üzüldük. Yeri geldi iktidar partileriyle yeri geldi muhalefetle görüştük. Amacımız her iki grubun da desteğini almaktı. Bu gün gelinen duruma
baktığımızda her ne kadar olumsuz cevaplar gelse de iktidarın sürekli gündemindeyiz ve ola ki mevcut iktidar çıkartmazsa muhalefetin en üst seviyelerinin vermiş olduğu sözler var. 

ÇALIŞMAYI SAHİPLENECEK BİRİ ÇIKACAK

bu duruma gelmişken elbet birileri çıkacak, elbet çalışmayı sahiplenmeye çalışacak. Bu güne kadar kimleri gördük. Sizlerden isteğim tek vücut olarak davanıza sahip çıkmanız. Bugüne kadar Staj mağduriyetini çözmeye ter dökmüş, emek vermiş bir çok kardeşimiz var. Sizlerin emekleri var.