8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olan vatandaşlar EYT kapsamına alınıp emekli olurken, staj ve çıraklık sigortası nedeniyle mağdur olan vatandaşlar yetkililere çağrı yapmaya devam ediyor. İstanbul Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Kurucu Başkanı Murat Bal da sosyal medya hesabından staj ve çıraklık sigortası mağduriyetine ilişkin paylaşımda bulundu.

Daha önceki paylaşımında, "Ellerine sigorta kartı verip, şanslısınız artık siz akranlarınıza göre daha önce emekli olacaksınız dediğiniz insanlarız biz. Şimdi mağdur olduk. Bu mağduriyetin çözümü için sigorta kartlarının üzerinde yazan ise giriş tarihlerimiz uzun vade olarak kabul edilmelidir. Çalışan İşçilerdik" ifadelerine yer veren Murat Bal, staj ve çıraklıklık mağduriyetine ilişkin yeni bir paylaşımda bulundu.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz

İstanbul Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Kurucu Başkanı Murat Bal, "Çalıştık,ürettik,emek verdik. Sigorta başlangıcımız hakkımızdır. Bu mağduriyetin giderilmesi için herkesin elini taşın altına sokması gerekiyor. Yarım Sigorta Olmaz" ifadelerini paylaşarak hükümet yetkililerine çağrıda bulundu.