Staj ve çıraklık mağdurları EYT düzenlemesinden yararlanamamasının ardından tepki göstermeye başladı. Birçok sosyal medya mecralarından seslerini duyurmaya çalışan mağdurlar gün geçtikçe daha fazla hayal kırıklığı yaşıyor. 

TORBA YASASINA DAHİL OLMADILAR

2. torba yasaya eklenmeyi bekleyen staj ve çıraklık mağdurları ikinci kez hayal kırklığı yaşadı. Hükümet kanadında mağduriyetin giderilmesine ilişkin bir gelişme yaşanmazken Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kııçdaroğlu seçimi kazandığı takdire stajı ssk başlangıcı yapacağı konusunda söz verdi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz

Çırak ve stajyerler ne istiyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) çırak ve stajyer kaydı bulunan kişiler EYT düzenlemesinden faydalanmak istiyor. 

 8 Eylül 1999'dan önce SGK’da çırak ve kaydı bulunanlar yaş şartı aranmadan, sigortalılık süresi ve prim günü koşullarını sağlayıp emekli olmayı talep ediyorlar. 

MHP verdiği sözü tutmadı

MHP 24 Haziran 2018 seçim beyannamesinde bu konuda taahhütte bulunmuştu. Beyannamenin 121. sayfasında “Staj ve çıraklık sürelerinin emeklilik hizmetine sayılması” ifadesi hâlâ yer alıyor.

MHP kurumsal Twitter hesabından da 8 Haziran 2018’de şu paylaşımı yapmıştı: “Staj ve Çıraklık Süreleri Emeklilik Hizmetine Sayılacak #ÇalışanlarımızaTaahhüdümüz”