Staj döneminde sigoralı sayılmadıkları için emeklilik hakkı elde edemeyen binlerce staj ve çıraklık mağduru oy kulllanmaya giderken kırgın olduklarını belirtti.

Ülkemizin dört bir yanından tek yumruk olarak seslerini duyurmaya çalışan staj ve çıraklık mağdurları, uzun süredir emekli olabilmek için büyük bir mücadele veriyor. 

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması: Taksim konusunda kararlıyız DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması: Taksim konusunda kararlıyız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Vedat Bilgin’den geçtiğimiz günlerde, “Staj bir mağduriyet konusu değildir. İş akdi stajla başlamıyor. Staj bir eğitimdir ve EYT onu kapsamaz” açıklaması geldi. Bunun üzerine mağdurların tepkileri gitgide arttı. 

Staj yaptıkları dönem ilk sigorta girişlerinin yapıldığını ve o dönem öğretmenleri, ‘Çok şanslısınız sigortanız başlıyor, ileride emekli olabileceksiniz’ dediler. Staja başlamadan bir hafta önce sigorta kartları geldi. Ancak üstünden yıllar geçti ve emekli olacak yaşta sigorta kartları başlangıç sayılmadığı için emekli olamıyor. 

Staj ve çıraklık mağdurları sandığa giderken yaşadıkları mağduriyetin çözüme kavuşmadığı için duruma göre oy kullandıklarını belirtti.