Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken uzun zamandır emeklilik için mücadele eden staj ve çıraklık mağdurları zor günler geçirirken emeklilik haklarının verilmesine şimdi daha fazla ihtiyaç duyuyorlar. 

Depremlerin ardından 10 ilde büyük yıkımlar yaşanırken 41 bini aşkın kişi de hayatını kaybetti. Hayatta kalan vatandaşlar hayatlarını tekrar kurmak için mücadele ediyor. 

Stajyer ve çıraklar emekli olmayı istiyor!

Deprem bölgesindeki vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda 8 Eylül 1999'dan önce stayjer ve çırak kaydı ile sigortalılık süresi ve prim günü koşullarını karşıladıkları takdirde yaş şartı aranmadan emekli olabilmek için mücadele ederken yaşanan depremlerin ardından bir kez daha maddi sıkıntı yaşadı. 

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

Çok küçük yaşlarda ekmek parası kazanmak için çalışma hayatına atılan stajyer ve çıraklar sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmasını ve depremin yaralarını daha çabuk sarmak için emeklilikte önlerinde bulunan engellerin kaldırılmasını istiyor.