Alper Özüpak: İktidar yada muhalefet emeklinin sesini bir an önce duymalıdır Alper Özüpak: İktidar yada muhalefet emeklinin sesini bir an önce duymalıdır

EYT'den yararlanamayan binlerce staj ve çıraklık mağdurunun yaşadıkları soruna ilişin somut bir adım Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. 

"BORÇLANMA HAKKI GETİRECEĞİM"

CHP'nin EYT Vaadi ve Planları Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde staj ve çıraklık süreçlerinde yaşanan sorunları çözeceklerini belirtti. Ayrıca, prim yatırılmayan dönemler için borçlanma imkanı sağlayacaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Çalıştınız, kazandınız prim yatırtmadılar, borçlanma imkanı getireceğim hiç merak etmeyin." dedi.

Cumhur ittifakı staj ve çıraklık konusunda olumlu adımlar atmaması yakın zamanda ise Bakan Bilgin'in konuyla ilgili çalışma yapacağız demesi büyük bir çelişkiye neden oldu. "Vaadlere karnımız tok" diyen mağdurlar Millet ittifakının her fırsatta staj ve çıraklık konusunu dile getirmesiyle rotasını Kılıçdaroğlu'na çevirmiş durumda. 

Özgür Özel: EYT düzenlemesinde staj mağdurları yok sayıldı, bunu düzeltmeliyiz

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlenmede staj mağdurları yok sayıldı; düzeltmeliyiz. 2000 sonrası kademe beklentisi vardır; mutlaka karşılamayız. 5000 prim gün sayısı sözü Bakan’ın ağzından çıkmışken o haberlerin mürekkebi kurumadan, 5900 prim günüyle mağduriyet yaratıldı; telafi etmeliyiz. BAĞ-KUR’a yönelik 9000 günlük prim adaletsizliğini mutlaka çözmeliyiz” dedi.