5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

Stajyer ve çıraklık mağdurları, 8 Eylül 1999 tarihindrn önce stajyerlik ve çıraklık dönemlerinin sigorta başlangıcı sayılmasını talep ediyor. Yaklaşık 250 bin staj mağdurunun kaderini yakından etkileyecek bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yapmış olduğu açıklama ile Meclis'in bir süre daha çalışmaya devam edeceğini belirtirken, SGK Müşaviri Onur Önal, TBMM oturumlarının son günlerinde 2. torba yasanın görüşüleceğini iddia etti. 

Önal, "Mart ayında staj ve çıraklık mağduriyeti kesinlikle çözülecek" ifadelerini kullanırken, AKP iktidarına da açık bir çağrıda bulundu. Siyasi gündeme yönelik tartışmaların ardından Önal, "Bırakın yüzde 0.5'lik yüzde 1'lik partilerin peşinde koşmayı. Burada zaten hazır ve nazır bekleyen bir topluluk söz konusu. Ben diyorum ki sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu staj sorununu seçimlerden önce çözerse kesinlikle bu hareketin bir karşılığı olacaktır ve bu kadar insan kendisine minnet borcunu ödeyecektir. Seçimlerden önce staj mağduriyeti 2. torba yasa ile kalkacak ve AKP seçimleri yeniden kazanacak" şeklinde konuştu.