Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, staj mağduriyeti için "Çok fazla talep aldık, değerlendireceğiz" ifadelerini kullanmıştı. Geçtiğimiz aylardan itibaren stajyerlere yönelik sert bir tavır takınan ve staj konusunun EYT'ye dahil edilmeyeceğini açıklayan Bilgin'in bu açıklamasının ardından yeniden umutlanan stajyerlere bir güzel haber de Sosyal Güvenlik Müşaviri Onur Önal'dan geldi.

"SAYIN BAKAN KISA SÜREDE AÇIKLAMA YAPACAK"

Önal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Mayıs bize de bereket getirsin, staj çözülsün hocam" ifadelerinin yer altığı bir paylaşımı alıntılayarak, "Sayın bakan çalışmalara başladık kısa sürede açıklama yapacağım dedi. Daha ne olsun" şeklinde konuştu. 28. dönem için milletvekili olarak Meclis'te görev yapacak olan Bakan Bilgin'in yeni kabinede yer alması beklenmezken, staj mağdurları yeni Meclis ve bakandan Haziran ayında EYT'ye dahil edilecekleri bir formül üzerinde çalışmasını bekliyor.

250 BİN VATANDAŞ İÇİN ENGEL KALKACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mevzuatlarına göre staj faaliyeti, kısa süreli çalışma olarak tanımlanmakta. Buna karşın emeklilik hesaplaması için "uzun süreli çalışma" gerekli görülürken, Meclis'e gelecek bir kanun düzenlemesi ile staj faaliyetinin statüsünün değiştirilmesi, emeklilik bekleyen yaklaşık 250 bin vatandaş için engelleri ortadan kaldıracak. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun bu minvalde seçimden önce yaptığı açıklamalarda, staj meselesinin bir seçim yatırımı olarak görülemeyeceğini, yaz aylarında bu meselenin ayrı bir başlık altında inceleneceğini ifade etmişti.

İstanbul Valisi Davut Gül: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı İstanbul Valisi Davut Gül: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı

(Kaynak: Yeniçağ)