Son Kabine Toplantısı'nda staj ve çıraklık mağdurlarının sorunu gündeme gelmemesi vatandaşalrı hayal kırıklığına uğratırken staj ve çıraklık sigortası mağduriyeti konusunda uzmanların farklı görüşleri de vatandaşları tedirgin ediyor. Meclis'in açılmasıyla birlikte staj ve çıraklık mağdurları, hak ettikleri emekliliğe kavuşmak için konunun gündeme getirilmesini istiyor.

CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz staj ve çıraklık mağduriyetini TBMM'de gündeme getirdi!

CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, staj ve çıraklık sigortası mağduriyetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. CHP'li Karagöz, staj ve çıraklık sigortası nedeniyle emekli olamayan mağdurlar için şu ifadeleri kullandı:

“Staj ve çıraklık için yapılan sigortaların emeklilik sigortası başlangıcı olarak sayılması milyonlarca vatandaşımızı ilgilendirmektedir.

EYT’yle emeklilik hakkı kazanan birçok vatandaşımız varken yüz binlerce staj ve çıraklık sigortası mağduru vatandaşımız emeklilik hakkı kazanamamıştır.

Staj yapan arkadaşlarımız staj süreleri boyunca emeklerini ortaya koyarken eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sadece çıraklar üzerinde bir çalışma olduğunu ancak stajyerler üzerinde çalışmalar olmadığını söylemişti.

Türkiye'nin uluslararası yatırım karnesi: En çok hangi ülkeden yatırım geldi? Türkiye'nin uluslararası yatırım karnesi: En çok hangi ülkeden yatırım geldi?

Çıraklar üzerinde yapılan çalışmalardan hâlâ sonuç çıkmadı ancak sonuç çıksa dahi stajyerler de bu çalışmaya dâhil edilerek mağduriyetler giderilmelidir.

3308 sayılı Yasa düzenlenip staj ve çıraklık başlangıcı sigorta başlangıcı sayılmalıdır. Yüz binlerce vatandaşımızın artık beklemeye sabrı kalmamıştır.”

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları 2. Torba Yasa'da yer almak istiyor! 

Staj ve çıraklık yapan vatandaşlar, çalıştıkları günleri belgelemelerine rağmen emekli olamadı. Yasal düzenlemelerdeki değişiklikler nedeniyle emekli olamayan staj ve çıraklık mağdurları mücadele etmeye devam ediyor.

Sigorta başlangıçları kabul edilmeyen ancak staj ve çıraklık yapan vatandaşlar, emeklilik şartlarını yerine getirmelerine rağmen emekli olamıyorlar. Bu durumda mağdur olan vatandaşlar, yetkililerden bir an önce çözüm bekliyor.

Staj ve çıraklık mağdurları, ilk Torba Yasa'da kendilerine yer verilmediği için hayal kırıklığına uğradı. Şimdi ise ikinci Torba Yasa'dan ve Kabine Toplantıları'nda kendi mağduriyetlerinin çözüme ulaşmasını istiyor.