Staj ve çıraklık dönemleri, meslek liseleri ve üniversite öğrencileri için önemli bir fırsattır. Ancak, 1987 yılında yürürlüğe giren 3308 sayılı Kanun kapsamında, bu dönemlerde sigorta başlangıcı yapılmış olsa bile, emeklilik için gerekli primler ödenmediği için emeklilik hesaplamasına katılmıyorlar.

Staj ve çıraklık mağdurları yetkililere sesleniyor!

Bu durum, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasasından faydalanamayan staj ve çıraklık mağdurlarını oluşturuyor. 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanlar yaş sınırı olmadan emekli olabiliyorken, staj ve çıraklık mağdurları bu haktan mahrum kalıyor. Staj ve çıraklık mağduriyeti uzun zamandır gündemde olmasına rağmen, henüz bu soruna bir çözüm bulunmuş değil.

"Devletimiz tam sigorta hakkımızı vermelidir"

Staj ve çıraklık sigortasının emeklilikte sayılmaması nedeniyle bir araya gelen mağdurlar yetkililere sesleniyor. Bu konuyla ilgili paylaşım yapan Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Fedarasyonu şu şekilde paylaşım yaptı:

"Geçmişte zaten bir işe girişimiz vardı ve hala iş hayatına aynı sigorta numarasından devam ediyoruz, Bugün de E-Devlet’e girdiğimizde 4A tescil tarihimiz ve ilk işe giriş tarihimiz yazıyor. Bu tarihlerin uzun vade sigorta başlangıcı sayılmaması büyük haksızlıktır. Bizler de diğer çalışanlar gibi bilfiil çalıştık, çocukluğumuzu, gençliğimizi işletmelerde çalışarak harcadık. Sigortanın yarımı olmaz, çalışmanın geçmeyeni olmaz. Devletimiz tam sigorta hakkımızı vermelidir."

Belçika Prensi Laurent: Türkiye'nin yenilenebilir enerjide büyük potansiyeli var Belçika Prensi Laurent: Türkiye'nin yenilenebilir enerjide büyük potansiyeli var