Staj ve çıraklık sigortası başlangıç sayılmayacağı Resmî Gazete'de yayınlanan EYT düzenlemesiyle kesinleşti. Bu durumdan etkilenen binlerce kişi emeklilik hakkını kaybetti.

Çocuk yaşta çalışmaya başlayan ve sigorta primlerini ödeyen bu kişiler, emeklilik şartlarını yerine getirdikleri halde emekli olamıyorlar. Uzun yıllarca çalışan staj ve çıraklık mağdurları emeklilik haklarının resmen gasp edildiğini belirterek adalet istiyor. 

Çalışma günlerini belgeli bir şekilde kanıtlayan staj ve çıraklık mağdurları dönemin değişmesiyle tüm haklarını bir anda kaybetti. Emeklilik şartlarını doldurmalarına rağmen sigortalarının başlangıç sayılmaması nedeniyle emekli olamayan staj ve çıraklık mağdurları bir an önce emeklilik hakkına kavuşmak isterken gözünü kulağını yetkililerden yapılacak açıklama çevirdi.

Uzun zamandır birçok mecrada yetkililere ve siyasilere seslenen staj ve çıraklık mağdurları ses getirmeye devam ediyor. İktidara yakın ve muhalefet kanadından birçok milletvekilinden destek alan staj ve çıraklık mağdurları günden güne güçlenerek emeklilik mücadelesine devam ediyor. 

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

27-28.Dönem CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla staj ve çıraklık mağdurlarına şu sözlerle destek oldu: 

Çıraklıkta ve stajda geçen süre, emekliliğe davet edilmelidir. 1999 öncesine ait SSK Kart ve numaraları olan, iş akitleri olan, işe giriş tarihi olan çırak ve stajyerlere hakları teslim edilmelidir. 

TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi, CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla staj ve çıraklık mağdurlarına şu sözlerle destek oldu: 

Bizim yaşamımız doğruyu söylemektir. 
Geciken adalet adaletsizliktir. 
Bu mağdurların 1999 öncesine ait 
SSK KARTLARI VAR
SSK NUMARALARI VAR 
İLK İŞE GİRİŞ TARİHLERİ VAR 
İŞ AKİTLERİ VAR ‼️ 
PATRONLARI VAR 
EMEKLERİ ÇALIŞMIŞLIKLARI VAR 
Bizler devletin bu çocukları kandırmak için verdiği SSK kartının GEÇERLİ olmasını istiyoruz. Bir an önce ilk işe girdikleri günün sgk giriş başlangıcı sayılmasını istiyoruz.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla staj ve çıraklık mağdurlarına şu sözlerle destek oldu: 

"3308 Sayılı Kanun Kapsamında çocuk yaşlarda fiilen çalışmış tescilli sigortalıların, E-Devlet sisteminde görünen "4A Tescil Başlangıç" tarihi; "Hizmete Başlama Tarihi" olarak kabul edilmelidir.