Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları, hazırladıkları mektubu Antalya'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti.

Meslek liseleri ve çıraklık okullarından işletmelere zorunlu olarak çalışmaya yollanan ve sigorta girişleri yapılarak ellerine sigorta kartları verilen staj ve çıraklık mağdurları, staj yaptıkları ve çırak olarak çalıştıkları dönemin sigorta başlangıcı sayılmaması nedeniyle EYT’den faydalanamıyor.

Yerel seçim öncesi uğradıkları haksızlığın ortadan kaldırılması için mücadelelerine devam eden staj ve çıraklık mağdurları sosyal medya paylaşımlarına devam ederek 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nun değişmesini talep ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, kurdukları dernekler ve federasyon aracılığıyla, bulundukları her ortamda siyasilere, yetkililere ulaşıp sorunlarına çözüm arıyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın illere yaptığı ziyaret programlarını da takip ederek taleplerini, seslerini duyurmanın fırsatını kolluyorlar. Bu kez Antalya’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektuplarını ulaştırdılar.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben yazılan mektupta konunun içeriğine değinerek, “Sayın Cumhurbaşkanımız, sizlerden E-Devletimizde ilk işe giriş tarihi olarak görünen çıraklık ve stajyerlik sigortamızın SGK başlangıcı olarak kabul edilmesini arz etmekteyiz. Sizler “hiçbir mağduru, mazlumu zalimin pençesine terk etmedik, etmeyeceği demiştiniz. Sizlere güvenimiz sonsuz. Bu mağduriyetin giderileceğinin müjdesini Reisimiz verecek inancındayız. Saygı ve sevgilerimizi sunuyor, ellerinizden öpüyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar

Erdoğan'a Sunulan Çıraklık Mektubu