TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. 

Uzun zamandır birçok mecrada yetkililere seslenen staj ve çıraklık mağdurlarının yasa kapsamına alınmaması vatandaşların mağduriyetinin devam etmesine neden olurken tepkiler de gecikmedi.

KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor

HaberTürk TV'de Olaylar ve Görüşler programına konuk olan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sunucu Serap Belet'in, ''Meclisteki torba yasayla ilgili EYT'deki 5000 gün, staj mağdurları, bağkur tescili gibi konularla ilgili eklemeler olabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. 

Destici, ''Çok şey yapıldı. Ama böyle arada malesef bu düzenlemeler yapılırken gözden kaçmış olanlar var. Bunların eklenmesi gerekiyor. Yani bizim Büyük Birlik Partisi olarak teklifimiz seçimden önce bir torba yasayla tüm bu haklı taleplerin tabi ki hepsi de girecek anlamına gelmiyor.'' dedi.