KİT-DER'den kritik ziyaret! Özgür Özel'den söz aldılar KİT-DER'den kritik ziyaret! Özgür Özel'den söz aldılar

6 Şubat Pazartesi günü saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, sarsıntı yerin 7 kilometre altında gerçekleşti. 

7,7'lik bu depremin ardından saat 13.24'te Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinde birçok ilde hissedilen deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı

STAJ MAĞDURLARINDAN DEPREMZEDELERE YARDIM

Staj Mağdurları göçük altında kalan vatandaşlar için yardım kampanyası başlatmıştı. Toplanılan para ile depremzedelere umut olan mağdurlar depremzedelerin yanında oldu. 

Staj Mağdurları Dernek başkanı Ferhat Salman, göçük altında kalan vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı. Birçok stajyer ve çıraklık mağdurları para yardımında bulundu.

 Salman, “ Arkadaşlar saat 12.0 itibarıyla yaklaşık 200 bin TL bağış toplanmıştır. Daha önce belirttiğimiz ihtiyaç malzemelerin tedarik için gittiğimde afet bölgelerinde AFAD dışında yapılan yardımlarda bazı ihtiyaç malzemelerinin çok fazla olduğu, bazılarının da hiç olmadığı bilgisi verilmektedir. Bu durumun bazı ihtiyaç malzemelerinin bulunmamasına, bazılarının da çok fazla olmasına neden olduğu bilgisini aldım. AFAD bağışları olarak alarak neye ihtiyaç varsa onu satın alıyormuş. Bu nedenle AFAD dışında alım yapılıp afet bölgesine gönderilemiyor. Topladığımız meblağı banka dekontlarını da sizlerle paylaşarak dernek adına AFAD'a bağışlayacağız ki ihtiyaç varsa oraya kullanılsın. Allah güzel ikimize İnsanlar bir daha böyle günler yaşatmasın.