Döviz fiyatlarındaki artış, koronavirüsün etkileri, iklim değişiklikleri, stokçuluk kurnazlığıyla fiyat artışı hızlandı. TBMM Genel Kurulun gündeminde stokçular var. Yeni yılın ilk gününde stokçuluk yapanlara karşı, caydırıcılığın artırılmasını da içeren kanun teklifini yasalaştırmak olacak. Genel Kurul'da, TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu raporu ele alınacak.

Gıdayla temas eden plastik maddeler için düzenleme Gıdayla temas eden plastik maddeler için düzenleme

STOKÇULUK YAPANLARA 2 MİLYON TL'YE KADAR PARA CEZASI 

Düzenlemeyle üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunanlara, 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar idari para cezası verilecek.

Oda ve borsa alacaklarında icra takip işlemleri 2023 sonuna kadar durdurulacak. Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na aykırı fiillerden dolayı haklarında kesinleşmiş mahkumiyet kararı bulunanlara, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında lisans verilmeyecek.

KAYNAK: SABAH