Öğretmen adayları atanmayı beklerken yıllardır uygulamada olan ve pek çok haksızlığın da kaynağı olarak görülen mülakatın kaldırılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e seslendi.

Şubat ayında yapılması beklenen öğretmen atamaları için çağrılarını yineleyen eğitimciler adil bir atama için mülakatın devreye alınmaması talebinde bulundu.

ERDOĞAN SÖZ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri sürecinde miting meydanında mülakatın kaldırılması sözünü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta öğretmenler olmak üzere kamuda çalışmak isteyen pek çok kişinin heyecanlanmasına sebep olmuştu.

Adalet Bakanı açıkladı! Ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutukluları sevindiren haber Adalet Bakanı açıkladı! Ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutukluları sevindiren haber

BAKAN TEKİN'DEN MÜLAKAT AÇIKLAMASI

Seçimlerin kazanılmasından sonra Milli Eğitim Bakanı olan Yusuf Tekin ise Erdoğan'ın mülakatların kaldırılacağı yönündeki sözüyle ilgili beklenti içinde olan milyonları üzen açıklamalarda bulundu.

Mülakatların kaldırılmayacağı ancak bir düzenleme yapılacağı yönünde konuşan Bakan Tekin, süreçle ilgili olumlu bir sonuç bekleyenlerin rahatlamasını sağlayacak bir bilgi paylaşmadı.

ÖĞRETMENLERDEN ŞUBAT ATAMASI ÇAĞRISI: "MÜLAKATSIZ OLSUN"

Şubat ayı için bir öğretmen ataması beklenirken eğitimciler mülakat sorununu tekrar hatırlattı. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin olmak üzere mülakatın kaldırılması çağrısında bulunan öğretmen adayları, şubat atamalarında mülakatın devreye alınmaması talebinde bulundu.