Geçtiğimiz hafta askeri darbe yapılan Sudan'da ordu, Genelkurmay karargahı önündeki göstericileri dağıtmaya başladı. Muhalif gruplar askerlerin karargah önündeki göstericileri dağıtması üzerine halkı meydanlara çağırdı.

Askeri Geçici Konseyi Sözcüsü Korgeneral Şemseddin Kebbaşi düzenlediği basın toplantısında, gelecek olan hükümetin siyasi gruplar ve partiler tarafından oluşturulacağını, Askeri Konsey'in aday göstermeyeceğini belirtti.

Hizbullah, İsrail’in kuzeyine İran yapımı füzelerle saldırı düzenledi Hizbullah, İsrail’in kuzeyine İran yapımı füzelerle saldırı düzenledi

Kebbaşi güvenlik ve istihbarat birimlerinde değişiklik yapıldığını belirterek Ebu Bekir Mustafa'nın güvenlik ve istihbaratın müdürü olarak atandığın söyledi.

"Göstericilerin korunması bizim sorumluluğumuz altındadır" diyen Kebbaşi, gösteri ve izin verilen protestolarla köprü ve yolların kapatılmasına ise izin verilmeyeceği bildirdi.

Açıklamada Askeri Geçici Konsey Sözcüsü Kebbaşi, yaptığı açıklamada, Konsey Başkanı Burhan'ın ABD, İngiltere, Norveç ve Avrupa Birliği ile Hartum'daki Başkanlık Sarayı'nda heyetler arası görüşme yaptığını duyurdu. 
 

Editör: TE Bilişim