Boşanmalarda eşlere bağlanan 'süresiz nafaka' uygulaması toplumda ayrılmalara yol açarken yeni sorunlara da neden oluyor. Evliliklerin süresine bakılmaksızın erkeklere yüklenen bu yükün neredeyse ömür boyu sürecek olması günümüzdeki ekonomik şartlarda vatandaşları daha fazla zor durumda bırakıyor. 

Kamuoyunun son yıllarda sıkça adlarını duyduğu süresiz nafaka mağdurları seslerini hükümete ulaştırmak adına sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım yapıyor.

Süresiz nafaka ödemenin bir zulüm olduğunu ifade eden mağdurlar bitirilmesini talep ederek, neredeyse iki milyon kişinin mağdur olduğu süresiz nafakanın çözüm sürecinin de süresizleşmesine tepki gösteriyor. 

3301 nitelik kodlu Emlak Yönetimi mezunları atama bekliyor 3301 nitelik kodlu Emlak Yönetimi mezunları atama bekliyor

BEKİR BOZDAĞ, 'ADİL DEĞİL' DEMİŞTİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2022 yılında, “Süresiz nafakanın adil olmadığına inanan bir adalet bakanıyım” açıklamasında bulunmuştu.

Bakan Bozdağ'ın açıklamalarının ardından aylar geçti, ancak milyonlarca vatandaşı mağdur eden süresiz nafaka uygulamasına bir çözüm bulunamadı.

Toplumda ciddi anlamda mağduriyetlerin yaşanmasına neden olan bu uygulamaya son verilmesi için çağrılar yapılmaya devam ediyor. Her geçen gün sayıları artan mağdurlar bir seçim öncesi mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.