Nafaka uygulaması 1988 yılında yapılan değişiklik ile süresiz hale geldi. 1988’e kadar en fazla 1 yıl süre ile ödeniyordu. Medeni kanunda yapılan değişiklik sonrası süresiz hale getirildi. Günümüzde süresiz olarak devam eden nafaka uygulaması birçok mağduriyeti de beraberinde getiriyor. 

Boşandıktan sonra tekrar yuva kurmak isteyen erkekler eski eşlerine ödedikleri nafakayla birlikte adeta iki ev birden geçindirmek zorunda kalıyor. Evlilik süresine bakılmaksızın yıllarca nafaka ödemenin zorunlu tutulması birçok mağduriyete yol açıyor. Boşanmaların ardından erkeklerin manevi etkilenmelerinin yanı sıra maddi olarak da etkilenmelerine yol açan süresiz nafaka uygulaması toplumda tepkilere yol açıyor.

Mevcut ekonomik şartlarda zaten geçinmekte zorlanan vatandaşlar belki bir yıl belki 3 ay evli kaldıkları kişiye nafaka ödeyerek zor durumda kalmak istemiyor. Süresiz nafaka uygulamasının erkeği sonsun bir maddi zorluğa soktuğunu belirten mağdurlar bir an önce düzenleme yapılmasını ve adil bir nafaka ödeme sistemine geçilmesini istiyor.

Süresiz nafaka konusunda tartışmalar, kanun teklifleri bir sonuca bağlanamazken Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşanan olay bir kez daha süresiz nafakanın çözüme kavuşturulması gerektiğini gözler önüne serdi.

81 yaşındaki adam nafakayı ödemeyi unutunca tutuklandı / İnegöl haberleri

Tahliye edilen Nihal Candan'dan ilk açıklamalar: Seçil Erzan'la aynı koğuştaydık Tahliye edilen Nihal Candan'dan ilk açıklamalar: Seçil Erzan'la aynı koğuştaydık

İddialara göre Bursa'nın İnegöl ilçesinde eski eşinin nafakasını ödemeyi unutan Züfrü Ş.(81) tutuklandı. Yaşlı adam cezaevine götürülürken hüngür hüngür ağladı.

Şikayet üzerine Jandarma komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan adam, adliyeye sevk edildi. Ödediğini söylemesi üzerine kayıtlara geçmediği öğrenilen adam, mahkemece tutuklandı. Tutuklanan adam, cezaevine götürülürken hüngür hüngür ağladı.