Kamuda tasarruf tedbirlerinden sonra taşeron işçiler de kadro talebini yineliyor Kamuda tasarruf tedbirlerinden sonra taşeron işçiler de kadro talebini yineliyor

Süresiz nafaka, boşanma sonrasında düşkün duruma düşen kişinin talep etmesi durumunda kendisine ödenen süresiz ödemedir. Bu durum çalışmayan ve özellikle çocuğu olan kadınlar için her ne kadar önem icra etsede çoğu zaman vatandaşlara mağduriyet oluşturmaktadır. 

Süresiz nafakalarda eşler çok kısa bir süre evli kalsa bile uzun yıllar boyunca nafaka ödemek zorunda kalıyorlar. Özelliklede bu konuda sıkıntı yaşayan erkekler süregelen ekonomik krizden ötürü gitgide geçinmekte zorluk yaşıyorlar. Ömür boyu kendilerine bir yük olarak kalan bu durumun çözümü için yetkililerden acil olarak çözüm bekliyorlar.

Erkekler boşanma sonrasında kendilerine yük olan bu durumdan ötürü yeni bir aile birliği de kuramıyorlar. Hayatlarının geri kalan kısımlarında da süresiz nafakadan ötürü mağduriyet yaşayan vatandaşlar her türlü mecradan seslerini duyurmaya devam edeceklerini belirtiyorlar.

Süresiz nafaka ile ilgili bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı henüz belli değil. Ancak meclis açılır açılmaz ilk olarak ele alınacak konular arasında yer alacağı tahmin ediliyor.