11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ülke olarak yaraları sarmak için seferber olmuşken depremin bıraktığı maddi ve manevi enkazın etkileri devam ediyor. Depremlerin ardından bölgedeki 11 ilde eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan devam etme kararı alındı. Ancak deprem bölgesinden evlerine dönen ve bulundukları KYK yurtlarına giriş yapamayan öğrenciler mağdur oldu. 

Sosyal medyadan yetkililere seslenen Sütçü İmam kız KYK yurdu öğrencileri yaptıkları şu paylaşımla yaşadıkları mağduriyete bir çare bulunmasını talep ediyor. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den ''Öğretmen Atama'' açıklaması! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den ''Öğretmen Atama'' açıklaması!

''Bizler Kahramanmaraş Sütçü İmam Kız Yurdu öğrencileriyiz. 8 Şubat günü gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremde orada olan 175 tıp ve diș öğrencisi olarak kendimizi dışarı zor attık. Pek çoğumuzun
üstünde mont, ayağında ayakkabı bile yoktu. Aradan uzun bir süre geçmesine rağmen eşyalarımızı hala alamadık. Eğitimimiz için ihtiyacımız olan bilgisayar,tablet dahil olmak üzere her şeyimiz yurtta kaldı. Yurtta kalan tüm öğrenciler olarak yurt yönetiminden net bir cevap almaya çalıştık. Ama üzerinden üç hafta geçmesine rağmen bize net bir cevap verilmedi Bizlere bir açıklama yapılmasını,artçılarla birlikte yurt daha da hasar görmeden en yakın zamanda eşyalarımızı alabilmeyi istiyoruz Depremde yurtta bulunan 175 arkadaşımız ve yurtta eşyası bulunan 2500 arkadaşımız adına sesimizi duyurmanızı istiyoruz.''