Taşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB), sayıları 600 bini bulan, belediyelerde tüm kamusal hizmetleri üreten, güvencesiz, düşük ücretlerle çalışan emekçilerin özlük haklarını, güvenceli ve kadrolu çalışma hakkını dile getirmek için çalışmalarına devam ederken işten atılan Burda Bebek fabrikası işçilerinin direnişine destek veriyor.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde 2. Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Burda Bebek Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ’de sendikalı olan 7 kadın işçi işten atıldı. Türk-İş’e bağlı Petrol-İş Düzce Şubesi, işçiler anayasal haklarının tanınması ve yetki itirazının geri çekilmesi talebiyle eyleme başladı.

Kadın işçiler, sürekli baskı ve mobbinge maruz kaldıklarını belirtirken mesaiye kalmak istemediklerinde ise işten atılmakla tehdit edildiklerini söyledi. 250 işçinin çalıştığı fabrikanın 150’si kadın işçi.

Taşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB) de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla direnişe destek vereceğini şu sözlerle dile getirdi:

Zalimin zulmü varsa mazlumun da direnişi vardır.

30 gündür direnişte olan işçi arkadaşlarımıza, sınıf kardeşlerimize selam gönderiyoruz. İşyerinde üretilen üründen kazanılan paranın adil dağıtılması, adil bölüşüm için sendikaya üye olursunuz. Anayasal hakkınızı kullanmışsınızdır.

Fakat kapı önüne konulursunuz. Patron sizin, aç mi, açıkta mi, ev kira mı, çocuklar var mı? Bunların hiçbirine bakmaz. Hemen işinize son verir. Siz de dünyanın en onurlu işine soyunur direnirsiniz. Ve bakarsınız 1 ay geçmiştir.

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

İşte o bir ayda insan bilincinin nerelere kadar vardığını bir bilse muktedirler, korkudan ölürler. Bilinç böyle böyle direnç kazanır, mücadele ile.

TABİB olarak bu onurlu mücadelenin yanında durmaktan kıvanç duyarız. Yaşasın direniş.