5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

CHP PM Üyesi ve Milletvekili Tahsin Tarhan, İzmit Sanayi Sitesi’nde bulunan Deniz Dizel Bosch VDO Yetkili Servisi sahibi Deniz Boztepe'nin Alkan Lokantası’nda  gerçekleştirdiği kahvaltıya katıldı. 

Tahsin Tarhan burada esnaf ile sohbet ederek konuşma yaptı. Tarhan konuşmasında gündemden basederek EYT sorununa da değindi. Tarhan EYT'ye ilişkin konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"EYT kangren olmuş bir olay, çözülmesi gerekiyor. EYT’liler kendilerini anlatmaya çalışıyor karşı grup da çift maaş gibi bir algı yaratmaya çalışıyor. Sadece maaş değil sosyal güvence anlamında da mağdurlar. Benim tahminim iktidar EYT ile ilgili seçim gelmeden bir düzenleme yapar, seçime öyle gider diye düşünüyorum ama tam düzenleme yapacağını düşünmüyorum. Yapmasa da bizim partinin, İYİ Parti’nin programında da var. İktidar olduğumuz gün meclise ilk gelecek kanunlardan birisi EYT olacak. Çözeceğiz. 2023 Haziran’a kadar bekleyin yapacak bir şey yok”