Leverkusen ile bu sezon adeta tarih yazan Xabi Alonso, takımının başında ligde 23 maça çıktı. Alonso'nun takımı mağlubiyet yüzü görmezken 19 galibiyet ve 4 beraberlik ile 61 puan toplama başarısı gösterdi. 

Son 11 sezonun şampiyonu Bayern Münih'in bir maç fazlasıyla 11 puan önünde bulunan Alonso'nun ekibi şampiyonluğa hiç olmadığı kadar yakın. Leverkusen, lige çıktığı dönemden beri hiç şampiyonluk göremedi ve namağlup bir şekilde ilerliyor. Alonso bunu başarabilirse tarihe geçecek.

Bir diğer rekor da tüm kulvarlarda üst üste 33 maç kaybetmeyerek Alman futbol tarihi rekorunu kırdı. 

AVRUPA'DA 6 MAÇ 6 GALİBİYET

Avrupa Ligi grup aşamasında 6 maça çıkan Leverkusen, rakiplerini burada da içerde dışarda mağlup etti. 18 puanla grubunu lider bitiren Leverkusen, son 16 turunda gruplarda karşılaştığı Karabağ ile eşleşti. 

Leverkusen, Karabağ'ı gruplarda 5-1 ve 0-1'lik skorlarla mağlup etmişti.

Arda Güler, Real Madrid'de ilk şampiyonluğunu kazandı Arda Güler, Real Madrid'de ilk şampiyonluğunu kazandı

Almanya Kupası'nda da tam gaz devam eden Leverkusen, yarı final aşamasına geldi. Daha önceki 4 tur aşamasında da rakiplerini mağlup etti. Leverkusen, yarı finalde Düsseldorf ile karşı karşıya gelecek.

Alonso'nun ekibi yarıştığı tüm kulvarlarda mağlubiyet yüzü görmedi. Bayern'in hegomonyasına son verip tarihe geçmek isteyen Alonso, şüphesiz ki modern futbola damgasını vuracak.

Editör: Ali Çetin