17 Ocak 2017 tarihinde İstanbul Esenyurt'ta bulunan bir iş yerinde gerçekleşen olayda Ercan Gönülkırmaz, önce silah ile vurulmuş daha sonrasında ise yakılarak öldürülmüştü.

Olaya ilişkin 5 sanık yargılanıyordu. Davanın kararı bugün açıklandı ve Tarkan’ın kuzeni Servet Tevetoğlu’nun da dahil olduğu 5 sanığın "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verildi.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Müştekiler Yüksel Çelik, Hava Gönülkırmaz ve taraf avukatlarının da katıldığı duruşma, Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Servet Tevetoğlu ise SEGBİS sistemi ile hazır edildi. 

Mahkeme duruşmada, sanık Turgay Tokur hakkındaki kırmızı bültenin infaz edilmediğini aktararak kararını açıkladı. Mahkeme yaptığı açıklamada, firari sanık Turgay Tokur hakkındaki kırmızı bülten ve yakalama emrinin bugüne kadar infaz edilmemesi nedeniyle sanığın dosyasının ayrılması kararına varıldığını belirtti.

CEZALAR KESİNLEŞTİ

Mahkeme sanıklar hakkındaki kararını açıkladı. Verilen kararda Servet Tevetoğlu, Akın Özagin, Arif Rasim Topçu, Nihat Budak ve Murat Budak'ın "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına hüküm verildi.

Sanıkların tek suçu cinayet olmadı. Duruşmada sanıkların "mala zarar verme" suçundan ikişer yıl hapis cezasına çarptırılmalarına da hükmedildi.

Ayrıca mahkeme tarafından verilen hükümlerden biri de, tutuksuz yargılanan Akın Özagin, Arif Rasim Topçu, Nihat Budak ve Murat Budak hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması oldu.

THY ilan yayınladı: Tecrübesiz kabin memuru arıyor THY ilan yayınladı: Tecrübesiz kabin memuru arıyor

Editör: Öznur Kaya