Taşeron işçiye kadronun ne zaman verileceği, binlerce taşeron işçisi tarafından merak ediliyor. Bilgin konuya ilişkin Kasım ayını işaret etmişti ancak yasayla ilgili bir karara imza atılmamıştı. 

ÜRK-İŞ BAŞKANI ATALAY'DAN TAŞERON AÇIKLAMASI

Taşeronlarla ilgili bir çözüm bulunması gerektiğinin altını çizen Atalay, "Hükümetin 2019 yılında 696 ile ilgili, kadroya geçenlerle ilgili bize bir sözü var. KİT'ler başta olmak üzere bir daha bu ülke gündeminden taşeron lafını kaldırmamız gerekiyor. Yani TÜRK-İŞ'in, sendikaların talebi bu." diye konuştu.

BAKAN BİLGİN KASIM AYINI İŞARET ETMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, yaptığı son açıklamaların ardından 90 bin taşerona kadro verilmesiyle ilgili tarih açıklamasında bulunmuştu.

Bakan Bilgin açıklamalarında şunları söyledi;

"Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi. O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda geçici işçiler sorunu var. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor."

750 bin kamu işçisinin talepleri neler? 750 bin kamu işçisinin talepleri neler?

TAŞERON İŞÇİLER KADRO TALEP EDİYOR

Taşeron işçiler sosyal medya mecralarından seslerini duyurmaya çalışıyor. Yıllarca çalıp kadroya dahil edilmeyen emekçiler, yaşadıkları mağduriyetin son bulnmasını istiyor.