Taşeron işçileri, genellikle asıl işveren tarafından sağlanan işçilere kıyasla daha düşük ücretlerle çalıştırılıyor. Bu durumda geçim sıkıntısı yaşamalarına neden oluyor.

Gönül Boran Özüpak'tan iktidara çağrı Gönül Boran Özüpak'tan iktidara çağrı

Diğer çalışan kesime oranla daha az iş güvencesine sahip olan taşeron işçilerinin işten çıkarılmaları daha kolay olduğu için iş güvencesi sağlama konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Taşeron işçiler iş sağlığı ve güvenliği konusunda yeterli tedbire sahip olmadıkları için, iş kazaları ve meslek hastalıkları konusunda da sorun yaşadıklarını dile getiriyorlar.

Taşeron işçileri, genellikle asıl işveren tarafından sağlanan sosyal haklardan yoksun bırakılıyor. Bu, sağlık, emeklilik ve diğer sosyal yardımlar açısından eksiklikler yaşamalarına neden olabiliyor. Bu yüzden bu işçiler gelecekleri konusunda bir güvensizik içinde yaşıyorlar.

Taşeron işçileri, aşırı iş yüküne maruz kalmalarının yanı sıra fazla mesai yapmak zorunda kalabiliyorlar. Ancak bu ek çalışmanın adil bir şekilde karşılanmasıda sık sık yaşanan sorunlardan biridir. Verdikleri emeğin karşılığını almadıklarını dile getiren taşeron işçiler yetkililerin seslerini duymasını istiyor.

Taşeron işçiler yaşam koşullarının daha yaşanabilir ve çalışma koşullarınında daha adil olması gerektiğini savunuyorlar. Bu nedenle seslerini duyurabilmek adına sosyal medyada çeşitli etkinlikler yapmaya devam ediyorlar.