Son zamanlarda, Türkiye'deki taşeron işçilerin kadroya geçeceği yönünde kulis bilgileri yayılmaya başladı. Uzun süredir gündemde olan bu konu, taşeron işçiler ve hükümet arasındaki beklentileri de beraberinde getiriyor.

2018’de TAŞERON DÜZENLEMESİNDE SON ANDA KAPSAM DIŞINDA KALMIŞLARDI

Danışmanlık, Hastane bilgi yönetim sistemi ve Çağrı merkezi hizmetlerine ilişkin alımlar personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı olarak kabul edilmez.’ hükmü konulmuştu ve yaklaşık maliyetinin en az %70'lik kısmının asgari işçilik maliyeti ile varsa ayni yemek ve yol giderleri dahil işçilik giderinden oluştuğu, yıl boyunca devam eden ve niteliği gereği süreklilik arz eden işlere ilişkin hizmet alımlarını ifade eder." Bu Madde de yer alan yüzde 70 işçilik maliyetinden dolayı çok sayıda taşeron personel kadroya geçemedi.

KİTLERİN KADROYA GEÇECEĞİ KESİNLEŞTİ

Kit; Kamu İktisadi Teşebbüsü kavramı, genel olarak kamusal kaynakları kullanmak yoluyla ekonomik alanda faaliyet gösteren Devlet Kuruluşlarını ifade etmektedir ve bu şekilde personel alımı yaparak çalıştırmaktadır.

Çalışma ve Sosyal Bakanının daha önce de dile getirdiği 90 bin taşeron işçilerin ve büyük bir kısmının Kamu İktisadi Teşebbüsüne bağlı çalışanlar olması nedeniyle TBMM açılmasıyla birlikte torba yasa ile kadroya geçecek.

Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor! Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor!

HBYS (Hastane Bilgi İşlem Personelleri) KADROYA GEÇMESİYLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI
 
 Daha önce özel madde ile son anda kadro kapsamından çıkarılan HBYS personelleri için birçok tartışma olduğu ancak Bakanın daha önce TV’lerde dile getirdiği grup olan HBYS’nin kapsam dışında bırakılmadığı öğrenildi. Bu grup ile ilgili özel çalışma yapıldığı öğrenildi. Ayrıca Komisyon ve bakanlık çalışanlarının sürece olumlu baktığı ve kadroya geçecekler arasına aldıkları öğrenildi. TBMM açılmasıyla birlikte bu grupta torba yasa ile kadroya geçecek.

MAALESEF YİNE MAĞDURİYETLER OLUŞACAK

Edinilen bilgiye göre daha önce olduğu gibi Yemekhane, Görüntüleme Personelleri ve Kiralık Araç Şoförleri için bir çalışma olmadığı öğrenildi.

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİ İÇİN YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ BİR DÜZENLEME YAPILACAK

Kadroya geçilmesiyle birlikte belediye şirket işçileri sevinirken aslında yeni mağduriyetler oluşmuştu. Kadro yerine belediyeye bağlı firmalara geçirilen işçiler mağduriyet yaşadı. Belediye de çalışan işçi ile belediyeye bağlı firmalarda çalışan işçiler arasında yüksek oranda bir ücret farkı oluştu. Ancak TBMM açılmasıyla birlikte bu konu gündeme gelmeyecek. Yerel seçimler öncesi bu grup ile bir düzenleme yapılarak mağduriyetleri giderileceği bilgisi verildi.