Belediye şirketlerinde yılalrdır çalışan bütün tehlikeli olaylarda ön saflarda olaya müdahale eden şuan taşeron işçi konumunda bulunan itfaiyeciler kadroya geçecek mi, son durum ne ? Konuya ilişkin açıklama yapıldı mı?

İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor!

Doğal olaylar başta olmak üzere bütün tehlikeli alanlarda olaya ilk müdahale eden birimler arasında gelen itfaiyecilerin sorununa henüz çözüm bulunulmadı. Diğer taşeron sektörlerine bir bir müjde verilerek birçoğu kadroya geçirildi. Geriye kalan şirketler ve taeşron itfaiyecilerde yeni bir düzenleme getirilmesini yetkililer tarafından talep ediyor.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasının ardından yüksek oy potansiyeline sahip olan taşeron itfaiyeciler kadro taleplerini sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla sürdürürken bu konu her geçen gün gündemin zirvesinde ye almaya devam ediyor.

Belediye seçimlerinin 2024'e yapılması kesinleşirken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

''AYNI SORUNU YAŞIYORLAR''

''Belediyelerde çalışan 500 bine yakın işçinin de belediye şirketlerine alındığını ancak bunlara asıl kadro verilmediğini belirten Gürer, belediyelerde şirket elemanı olarak zabıta biriminde ve itfaiye biriminde çalışanların da aynı sorunu yaşadığına vurgu yaptı. Gürer, “Bu 500 bine yakın işçinin belediye kadrolarına alınması şart.” diye konuşmuştu.