Kamu kurumlarında birçok taşeron işçinin sorunu çözülürken firmalarda araç kullanan vatandaşlar kadroya geçmek ,istiyor.

Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz

Araç ihtiyacını kiralayarak karşılayan işçiler özlük haklarından yararlanamıyorlar. Söz konusu durum, onların sosyal güvenlik haklarından ve emeklilik imkanlarından yoksun kalmasına neden oluyor. İşlerini en iyi şeklde yapan şoförler mesai saatleri içinde ve dışında gerekği  zaman hafta sonunda da çalışmalarına rağmen mesai yaptıkları saatlerin ücretlerini alamıyorlar.

Yeni çıkan KHK ile kamuda çalışan taşeron personele verilecek kadro kapsamına giremeyen  kuruluşlarında çalışan taşeron şoförler kadro talep ediyor.Bu konuda firmalar çalışanlarını mağdur bırakırken sözleşmeleri 'şoförlü araç kiralama hizmeti' olarak geçtiğinden kadro verilemediğini söylüyorlar. Olumsuz hava koşullarına rağmen işlerini aksatmadan yaparak vaktinde yetiştiren şoförler, herkese eşit ve adaetli bir şekilde kadro iseniyor.