Meclis'i yoğun bir gündem bekliyor. Özellikle taşeron işçilere yönelik konular Meclis'e taşınacak. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin canlı yayında yaptığı açıklamada taşeron konusuna dair şunları kaydetti;

Erciyes Üniversitesine 144 sözleşmeli personel alınacak Erciyes Üniversitesine 144 sözleşmeli personel alınacak

"Kamudaki taşeronları planladık. Meclis'in önümüzdeki haftadan itibaren çalışamayacağı bir dönemdeyiz. Önümüzdeki dosyamız duruyor. Çalışmanın büyük kısmını tamamladık. Seçimden sonraya kalır diye düşünüyorum, çözeceğimiz konulardan birisi bu." 

KİTLERLE İLGİLİ DE AÇIKLAMA GELDİ

Bilgin, KİT'lerdeli taşeronunu da çözeceklerini belirterek, "KİT'lerde 80 bin civarında taşeron işçi vardı, şimdi sayıları 100 bin civarında. Bazı kuruluşların yeniden taşeron şşçiliğine müracaat etmesi sonucunda sayıları arttı. Bu sorunu da çözeceğimizin sözünü verdik. Çalışmalarımızın büyük kısmını tamamladık. Geçici işçiler dosyasını kapattık, bunu da çözeceğiz. " şeklinde konuşmuştuk.

Düzenlemeler Meclis açılır açılmaz ele alınacak. 

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNE KADRO VERİLECEK Mİ 2023? 

Konu hakkında henüz açıklama gelmedi. Belediye şirket işçilerine yönelik açıklama geldiği anda detaylara iscihaber.net üzerinden ulaşabilirsiniz...

TYP KADRO MÜJDESİ VAR MI?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla beraber gelmesi beklenen torba yasada taşeron işçiler, ehliyet affı,adli sicil affı, TYP kadro, staj ve çıraklık gibi konuların yer alması bekleniyor. 

MECLİSTE TYP KADRO DÜZENLEMESİ VAR

Güncel bilgilere göre, TYP kadro konusu Ekim ayındaki torba yasasında bulunmuyor. Ancak düzenleme için uzun bir süre var. TGRT Haber'e göre, ciddi bir çalışma yapılıp Meclis'e sunabilir. Bu sebeple TYP'lilerin Twitter ve diğer sosyal medya mecralarından seslerini daha çok duyurması gerekiyor.