Yeni Meclis'in gündemleri arasında taşeron işçilere kadro düzenlemesi yer aldı. 100 bine yakın taşeron işçilerin kadroya geçmesi için yeni bir yasa çıkarılacak. Diğer yandan da diğer işçiler için gelişme olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek? TYP, Belediye şirket, ücretli öğretmen, sözleşmeli erlere kadro verilecek mi? İşte detaylar...

Meclis'in açılmasıyla beraber yoğun bir gündem söz konusu. Özellikle taşerpn işçilerin kadroya dahil olması yönündeki gelişmeler Meclis'e taşınacak. 

TAŞERON İŞÇİLİĞİ DÖNEMİ SONA ERECEK

Ülkemizde kamuda kadro, iş ve kıdem konusunda sorunlar yaşanıyor. Bu nedenle taşeron işçiliği dönemi sona erecek. 

Takvim'de yer alan habere göre, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 900 bin taşeronun ardından, yaklaşık 100 bin taşeron işçisi daha kadroya alınacak. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Toplu sözleşme, iş kanunu, toplu sözleşme kanunu, sendika kanunu gibi bütün çalışma hayatının yasal mevzuatında köklü bir reforma ihtiyaç var. Onunla ilgili de bütün hazırlıkları yaptık. Bir akademi kurulu kurduk. Çalışmayı önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz." ifadelerini kullanmıştı. 

BAKAN BİLGİN SAYIYI AÇIKLADI

Bilgin, KİT'lerdeki taşeron sorunu çözeceklerini belirterek, "KİT'lerde 80 bin civarında taşeron işçi vardı, şimdi sayıları 100 bin civarında. 

Bazı kuruluşların yeniden taşeron işçiliğine müracaat etmesi sonucu sayıları arttı. Bu sorunu da çözeceğimizin sözünü verdik. Geçici işçiler dosyasını kapattık, bunu da çözeceğiz." şeklinde konuştuk.

MECLİS'İN GÜNDEM MADDELERİNDEN BİRİ DE TAŞERON İŞÇİLERİ

Yeni Meclis'in ilk gündem maddeleri arasında taşeron işçileri var. 

100 bin taşeron işçisinin yıllardır beklediği kadro düzenlemesi hayata geçirilecek. 

SÖZLEŞMELİ ERLERE KADRO VERİLECEK Mİ?

Sözleşmeli er ve erbaşların kamu kurumlarında istihdam edilmesini öngeren yönetmenlik yayınlandı. 

Uzun süredir beklenen bu yönetmenlikte, sözleşmeli erbaş ve er olarak en az 7 hizmet yılını doldurarak ayrılanlardan, talepte bulunanların kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadro ev pozisyonlara atanmalarına imkan tanınıyor. Bu durumdaki er ve erbaşların bağlı bulundukları kuvvet komutanlıklarına 60 gün içinde başvuru yapmaları gerekiyor. 

Belediye Şirket işçilerine kadro verilecek mi 2023? 

Konu hakkında henüz açıklama gelmedi. Belediye şirket işçilerine yönelik açıklama geldiği anda detaylara iscihaber.net üzerinden ulaşabilirsiniz...

Vedat Işıkhan'dan kamu işçilerine yönelik adım Vedat Işıkhan'dan kamu işçilerine yönelik adım