Taşeron, TYP, KİT belediye şirket, YHS Personelleri ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Kadroya dahil eidlip edilemeyeceği konusunda bilgi edinmek isteyenler yayımlanan bilgileri büyük bir ilgiyle inceliyor. Peki, Taşeron, TYP, KİT belediye şirket, KİT, YHS personellerinin durumu ne olcak? İşte detaylar....

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN ÇIKIYOR? 90 bin taşerona kadro düzenlemesi Meclis'e  geldi mi?

Taşerona kadro konusundaki gelişmeler merak konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya ilişkin "Önümüzde dosyamız duruyor. Çalışmanın büyük kısmını yaptık" ifadelerini kullanmıştı. 90 bin taşerona kadro için yapılan çalışmalarda son durum internette araştırılıyor.

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN ÇIKACAK?

Taşerona kadro hakkında bir programda konuşan Bakan Bilgin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Taşeron işçiliği konusunda çalıştık. Her bir konuyu, bir dosya çalışmasıyla çalıştık. Bütün dosyaları kapata kapata gittik. Dosyalarımızdan biri de taşeron işçiliği idi" ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin sözlerine şöyle devam etti:

"Deprem nedeniyle çalışmalara ara verildiğini anımsatan Bildin "En son oturuma geçici işçileri yetiştirdik. Taşeron işçilere söz verdim. Önümüzde duruyor, bunu Meclis'i açar açmaz gerçekleştireceğiz."

Meslek kodu mağdurları kazanılmış haklarının korunması için oturma eylemi yaptı! Meslek kodu mağdurları kazanılmış haklarının korunması için oturma eylemi yaptı!

TYP'LİLERE KADRO NE ZAMAN VERİLECEK?

İşkur aracılığıyla yapılan geçici işçi alımları TYP olarak adlandırılmaktadır. Bir kişi en fazla 9 ay çalışır ve iş bitiminde işsiz kalır. İşten çıkarılınca da 1 senesini tamamlayamadığı için herhangi bir kıdem tazminatı ya da başka bir haktan faydalanamaz. Bu nedenle büyük bir mağduriyet yaşayan TYP işçileri kadroya alınmayı talep ediyor.  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TYP işçilerinin kadroya geçmesi konusunda olumlu bir açıklama yapmadı.  Ancak seçime kısa bir süre kala kadroya geçmek isteyen TYP işçileri Twitter üzerinden etkinlikler düzenleyerek seslerini duyurmaya çalışıyor. 

TYP işçileri süreklilik isteğini bir kez daha yineledi

Görmezden gelinmek istenmeyen TYP işçileri süreklilik hakları verilmediği takdirde sandıkta ona göre oy kullanacaklarını belirtti. 

detail-photo-fancybox-0

İŞKUR TYP çalışanlarına bir defaya mahsus süreklilik hakkı tanınması için hükümete seslenen mağdurlar seçime çok az bir süre kala taleplerini yeniden dile getiriyor. 

Olumsuz açıklamalara rağmen seçim öncesi kadroya geçmek isteyen TYP işçileri Twitter ve sosyal medya platformları üzerinden etkinlikler düzenleyerek seslerini duyurmaya çalışıyor. 

KİT TAŞERON İŞÇİLER KADRO İSTİYOR

KİT' taşeron işçiler kadro sözünün tutulmasını istiyor. Kamu İktisadi Teşebbüsleri bir diğer ismiyle KİT'ler kadro istediklerini defalerca kez belirtti. Ancak konuya ilişkin ne hükümet kanadından ne de muhalefet kanadından ses çıkmıyor. 

KİT'ler özlük haklarında iyileştime istiyor. Daha önce KİT'lerde çalışan taşeron işçilere kadro sözü verilmişti. 90 bin KİT çalışanı kadro bekliyor. 

İnsanca çalışmak ve insanca yaşamak için taşerona "Hayır" diyen mağdurlar eşit iş,  eşit hak ve eşit maaş istediklerini söyledi. Gözler iktidara çevrildi...

YHS PERSONELLERİ STATÜ DEĞİŞİKLİĞİ İSTİYOR

Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) personelleri, uzun süredir eğitim durumlarına göre statü değişikliği talep ediyor. YHS personelleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de 2018 seçim beyannamesinde sözünü verdiği, '' Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadrosunun eğitim durumlarına göre bir defaya mahsus bir üst kadro olan  Genel İdari Hizmetler ve Teknik Hizmetler sınıfına geçirilmesi'' vaadinin yerine getirilmesini istiyor. 

YHS MAĞDURLARI DÜZENLEME İSTİYOR

YARDIMCI HİZMETLER SINIFI PERSONELLERİ NE İSTİYOR?

  1. Yardımcı Hizmetler Sınıfı Platformu Genel İdari Ve Teknik Hizmetler Sınıflarına Geçiş hakkı taleplerini şu maddelerle açıklıyor: 
  2. Tanımsız görevlendirilmenin çeşitli mağduriyetleri de beraberinde getirmesi.
  3. Eğitim durumuna tezat personel israfı diyebileceğimiz hali ile bulunduğu kurumunda imajına ters gelen vaziyeti için.
  4. 58 yıllık YHS kadrosunun ortaya çıkma gereksinimlerinin ömrünü tamamlaması sebebiyle mensubu bulunan personeli âtıl vaziyete getirdiği için.
  5. Kariyer, özlük, mali durumlarının 657 Sayılı Devlet Memuru Kanunu'nda memur görünümleriyle bağdaşmaması için.
  6. Görevde Yükselme Sınavlarının kararının bakanlık ile kurumlara bırakılıp, düzensiz ve uzun süre yapılamadığı gibi açılan kadro yetersizliği, kadro derece sorunu ve mülakât engelleriyle gelecek İş hayatında ciddi olumsuzluk yaşanması.

Yardımcı hizmetler sınıfı ile ilgili yeni gelişme! Çalışma yapılacak

Yardımcı hizmetler sınıfıı eğitim durumuna göre uygun kadroya atanmak istyior. Uzun süredir bu taleplerin sosyal medya mecralarından dile getiriyor.

CHP'nin Muğla kontenjanından Muğla Milletvekili adayı ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, YHS mağdurlarının yaşadıkları sorunu yeniden gündeme getirdi.