CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Manisa'da vatandaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu miting alanında açılan bir pankarta kayıtsız kalamadı.

Kılıçdaroğlu mitingde açılan pankarta kayıtsız kalmadı: Taşeron işçisine kadro vereceğiz, söz

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

"DEVLET TAŞERON İŞÇİ ÇALIŞTIRMAZ"

Karayolları asıl işi yapan taşeron işçilerine hakkı olan kadro verilsin" pankartı gören Kılıçdaroğlu, taşeron işçilere kadro sözü verdi. Kılıçdaroğlu, "Devlet taşeron işçi çalıştırmaz. Devlet kadrolu işçi çalıştırır. Eğer taşeron işçi varsa o devletin saygınlığına gölge düşürür. Dolayısıyla aynı şey öğretmenler için de geçerli. Kadrolu öğretmen, ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen ne demek ya. Öğretmen öğretmendir. İşçi işçidir. Kadrolu işçidir. Taşeron işçi devlette olmaz. Onun mücadelesini yıllardır veriyorum. Onun bir kısmı yapılmadı. Yaklaşık 150 bin taşeron işçisine kadro vereceğiz, söz veriyorum." dedi.