İstanbul’da kırmızı etin kilosu 600 lira, antrikot ise 700 lirayı bulan fiyatlarla satılıyor. Kırmızı ete gelen zamların ardından vatandaşlar beyaz ete yöneldi. Tüketiciye bir kötü haber de tavuk etinden geldi. 

İstanbul Kasaplar Odası üyesi Veysel Günal, yaşanan talep yoğunluğunun ardından tavuğa 5 ayda yüzde 200 zam geldiğini belirtti. Ayrıca Günal, beyaz et tedariki konusunda sıkıntıların yaşadığını da aktardı.

Otomotiv satışları nisanda düştü: 75 bin araç satıldı Otomotiv satışları nisanda düştü: 75 bin araç satıldı

TAVUK KANAT BULUNAMAYACAK

Tavuk tedariğinde yaşanan sıkıntılara değinen Günal, bayram nedeniyle tavuk siparişi verdiklerini ancak 20 koli yerine 5 koli geldiğini bildirdi. Günal, "100 kilo kanat yerine 10 kilo gönderdiler. İstanbul'un tamamına yetecek kadar mal sevk edilmedi. Parça ürün yaptıkları için tavuk kısıtlı geldi" diye konuşan Günal, "Mangal sezonu ve tatil tavuk firmalarında büyük bir fırsatçılığa sebep oldu" diyerek, önümüzdeki yaz sezonunda tavuk kanat bulunamayacığını duyurdu.

FARKLI ÜRÜNLERE YÖNELİYORLAR

Tavuk etinde uygulanan zamlara ve tedarik sıkıntılarına vatandaşta tepkili. Kasaptan alışveriş yapan Nazire Irak, "Tavuk kanat ve pirzola aldım. Eti daha az alıyoruz tavuğu daha fazla alıyoruz daha ekonomik geliyor bize. Eskisi kadar da almıyoruz azar azar alıyoruz " dedi. Konuya ilişkin Selman Özdemir ise, "Tavuk aldım. Kırmızı et alamıyoruz tavuk eti daha tasarruflu malum tavuğa yöneldik." ifadesinde bulundu. Ayrıca ailesiyle mangal yapan İlkay Ay, "Tavuk kanat bulamadık biz de incik alıp geldik. Bu bayram yoğunluğunda da tavuk bulunmadı. Kanat yokken incik ve pirzola tarzı olan ürünleri tercih ettik" dedi.

(Kaynak:T24)

Editör: Öznur Kaya