Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, EYT'lilere destek amaçlı Maltepe Meydan'ında yerini aldı. 

İşçi Haber muhabiri Gizem Külçü'nün "Bugün milyonların beklediği miting gerçekleşiyor düşüncelerinizi alabilir miyiz?" sorusu üzerine Sarıgül şu ifadelere yer verdi:

- EYT bir hak arama mücadelesi, geçmişte gerçekten büyük bir mağduriyet var. Yasalar çıktığı günden sonra geçerlidir. Bir arkadaşımız işe girmek içim imza attı. Şu kadar yılda emekli olacağım dedi ve emekliliklerinin verilmesi lazım. Hak edilen bir mücadele. Bu nedenle EYT’lilerin hakları %100 verilmelidir.  Biz Türkiye Değişim Partisi olarak siyasi nedenle oy almak için burada değiliz. Vicdanen bu insanların haklarını iade etmek için ve ona katkıda bulunmak için buradayız. EYT’liler haklıdır, Onların hakkını mutlaka teslim etmeliyiz.

"KIRILAN GÖNÜLLERİ ONARMAK İÇİN VARIZ"

EYT yasası çıkacak mı? sorusuna yanıt veren Sarıgül, EYT yasasının en geç 14 ay sonra çıkacağını belirterek, " Ben isterim ki EYT’liler konusunda bütün siyasi partiler birleşsin veEYT'lilerin mağduriyetini önlesinler. Bu meydanlarda Türkiye Değişim Partisi olarak oy almak için yokuz. Kırılan gönüllülerini onarmak için varız. Son derece EYT’liler haklı ve o haklarını teslim etmek için yollardayız." dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz

İşçi Haber muhabiri Gizem Külçü ile ropörtajını bitiren Mustafa Sarıgül, EYT Federasyonu Gönül Boran Özüpak ile selamlaştı. Sarıgül Özüpak’a “Milyonları peşinize taktığınız sizi gerçekten tebrik ediyorum. Başarınıza ve bu emeğinize katkıda bulunmak üzere arkadaşlarımızla birlikte buradayım." dedi.