Teksas, Uvalde'de okulda silahlı saldırıda öldürülen 10 yaşındaki bir kızın babası ve bir okul çalışanı, savaşta kullanılan yarı otomatik tüfeğin üreticisi Daniel Defence'ye dava açabilecek ilk adımları attı. geçen hafta 21 kişiyi öldüren katliam.

Robb İlkokulu öğrencisi Amerie Jo Garza'nın babası Alfred Garza'nın avukatları, Cuma günü bir mektupta Daniel Defense'in gençlere ve çocuklara pazarlaması hakkında bilgi vermesini istedi.

Mektupta, "Bay Garza'yı dava açmaya zorlamak yerine, şimdi bize bilgi vermeye başlamanızı istiyoruz" dedi.

Daniel Defence'ye silahlı saldırı nedeniyle açılan herhangi bir dava henüz açıklanmadı.

Milli Savunma Bakanı Güler: ROKETSAN, Kırıkhan'da silah ve roket sistemleri üretecek bir tesis kuracak Milli Savunma Bakanı Güler: ROKETSAN, Kırıkhan'da silah ve roket sistemleri üretecek bir tesis kuracak

Georgia, Black Creek'ten Daniel Defense, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Yetkililere göre, 18 yaşındaki Uvalde saldırganı Salvador Ramos, 24 Mayıs'ta okulu bastı ve kolluk kuvvetleri tarafından öldürülmeden önce 19 öğrenci ve iki öğretmeni öldürdü.

İlk silahını 17 Mayıs'ta 18. doğum gününde yasal olarak satın aldı.

Garza'nın avukatı Josh Koskoff, 2012'de Connecticut, Newtown'da Sandy Hook İlköğretim Okulu'nda silahlı saldırı düzenlenmesiyle ilgili davayı yönetti ve bu da Şubat ayında silah üreticisi Remington tarafından 73 milyon dolarlık bir anlaşmaya yol açtı. Federal bir yasayla davalardan korunan bir silah ustasına karşı toplu bir ateş açma konusundaki ilk önemli anlaşma oldu.

Koskoff, "Connecticut'taki Sandy Hook, Teksas mahkemesi için bağlayıcı değil ancak bu, ikna edici gücü olmadığı anlamına gelmiyor" dedi.

Koskoff, Reuters'e Sandy Hook davasından öğrendiklerini mevcut soruşturmasına uyguladığını, çocuklara ve gençlere pazarlamaya ve birinci şahıs nişancı video oyunlarında ürün yerleştirmeye odaklandığını söyledi.

Koskoff, "Tetikçi, esasen 18 yaşına girdiği gün, tam olarak hangi silahları aldığını biliyordu" dedi.

Ayrı bir yasal işlemde, okul çalışanı Emilia Marin, Teksas eyalet mahkemesine Daniel Defence'nin görevden alınması ve şirketi yine pazarlamasıyla ilgili belgeleri devretmeye zorlamak için dava açtı. Marin, okulun web sitesinde konuşma patoloğu memuru olarak listeleniyor.

Marin'in Perşembe günü geç saatlerde başvurusu, bir tarafın olası iddiaları soruşturmaya başlamasına izin veren bir dilekçe.

Silah üreticileri genellikle, Silahlarda Yasal Ticaretin Korunması Yasası veya PLCAA adı verilen bir federal yasa tarafından ateşli silahlarının cezai kullanımıyla ilgili davalardan korunur.

Bununla birlikte, 2019 yılında Connecticut Yüksek Mahkemesi, silah üreticisi Remington'ın eyalet pazarlama yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla, silah şirketi Remington Arms'ın bir PLCAA istisnası kapsamında Sandy Hook kurbanlarının aileleri tarafından dava edilebileceğine karar verdi

Reuters haber sitesinden çevrilmiştir.