Ataması yapılmayan öğretmenleri dolu yağışı bile durduramadı! Ataması yapılmayan öğretmenleri dolu yağışı bile durduramadı!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in,“Her okula en az 1 Rehber Öğretmen olacak şekilde yeni bir planlama yapacağız” açıklamasının üzerinden aylar geçti ancak Norm Kadro Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlanmadı. Seçimi Cumhur İttifakı'nın kazanmasının ardından göreve gelen Bakan Yusuf Tekin oldu. Göreve gelmesinin üzerinden aylar geçmesine rağmen Bakan Tekin, PDR Norm Kadro Yönetmeliği hakkında bir değerlendirmede bulundu. 

Uzun süredir Norm Kadro Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayınlanmasını bekleyen psikolojik danışma ve rehberlik öğretmenleri bu gecikme karşısında tepki göstermeye başladı. 

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından psikososyal desteğin ve psikolojik danışmanların/rehber öğretmenlerin önemi bir kez daha gözler önüne serilmişken Norm Kadro Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayınlanarak uygulmaya geçirilmemiş olması eleştirileri de beraberinde getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Norm Kadro Yönetmeliği hakkında herhangi bir adım atmaması da dikkat çekti. Psikolojik Danışma ve Rehberlik öğretmenleri, Norm Kadro Yönetmeliği'nin yayınlanmasıyla depremin açtığı yaraları bir nebze de olsa sarmak istiyor.